Alzheimer cafe Apeldoorn

In Apeldoorn vindt iedere 2e dinsdag van de maand het Alzheimer cafe plaats.

Locatie: Woonzorgcentrum De Loohof, Kon. Lodewijklaan 2, Apeldoorn

Aanvang: 19.30 uur

 

Onderwerpen in 2018:

10 april 2018     Dementie en levenseinde

Na de diagnose dementie wordt je geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Voor veel mensen kan het een houvast betekenen om te weten hoe het ziekteproces kan verlopen en op welk moment je invloed kunt hebben op het levenseinde. Tot wanneer kun je als persoon met dementie besluiten tot euthanasie en welke weg moet je daarvoor bewandelen. Wij hebben de heer T. Stor, specialist ouderengeneeskunde bij Atlant, uitgenodigd om hierover met u te spreken.

 

8 mei 2018        Optreden Matrozenkoor Apeldoorn

Wij vieren vanavond het 15-jarig bestaan van het Alzheimer café in Apeldoorn! Om dit een feestelijk tintje te geven, treedt het Matrozenkoor Apeldoorn op.
Het MTK zingt Nederlandstalige liedjes en zamelt door hun optredens geld voor goede doelen in. Dit jaar zijn de Klup, Buurtmensen en Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn de goede doelen. We gaan genieten van het koor, maar zingen ook gezellig mee met de bekende nummers.

 

12 juni 2018      Dementie en jonge ouderen

Als iemand op jonge leeftijd dementie krijgt, kunnen er problemen ontstaan in het gezin en op het werk. Vaak wordt in eerste instantie niet aan dementie gedacht en dat kan leiden tot onbegrip en spanningen. Relaties veranderen en ook kinderen krijgen een andere rol. De heer R. Hillström, verpleeghuisarts bij ZGApeldoorn, komt vertellen over zijn ervaringen. Uw eigen inbreng is natuurlijk weer van harte welkom.

 

10 juli 2018        Levensboek

14 augustus 2018    De juf   

11 september 2018  Bewegen

 

Meer informatie vindt u hier